AJÁNLÓ
 
19:37
2014. 06. 19.
Ma, kora este a harmadik olasz-uruguayi meccset rendezik a vébétörténelemben: az első összecsapásukra...
A bejegyzés folyatódik
 
19:37
2014. 06. 19.
Talán ennyire izgalmas, a vb-esélyeit matematikai alapon meghatározó ábrát nem láttunk még. Használati...
A bejegyzés folyatódik
 
19:37
2014. 06. 19.
Huszonnyolc évvel ezelőtt ezen a napon búcsúzott a franciák elleni negyeddöntőben (0-2) az olasz...
A bejegyzés folyatódik
 
19:37
2014. 06. 19.
Az olaszok általában laza, hanyag, megbízhatatlan népként élnek a külföldiek fejében. Más...
A bejegyzés folyatódik
 
19:37
2014. 06. 19.
Olaszország és Anglia - bizonyos megközelítések (amelyek birtoklói ráérnek arra, hogy ilyesmivel...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
 

Egyetlen példa

0 komment

Olaszország-Costa Rica meccs jön a világbajnokságon: a két együttes felnőtt szinten csak egyszer találkozott eddig, 20 évvel ezelőtt, amikor az egyesül államokbeli vb-re készült Arrigo Sacchi csapata. Most erre a mérkőzésre tekintünk vissza.

A bevezetőben említettük, hogy felnőtt szinten ez volt az egyetlen összecsapásuk, ugyanis találkoztak az 1984-es olimpián is, ahol a közép-amerikaiak 1-0-ra győztek. Az 1994-es mérkőzésük az olasz vb-felkészülés utolsó állomásaként került megrendezésre New Haven-ben, 1994. június 11-én. Olaszország azért választotta ellenfélnek Costa Ricát, mert a világbajnoki csoportjukban lévő Mexikóhoz hasonló stílust képviseltek. Costa Rica nem jutott ki 1994-ben a tornára, négy évvel korábban viszont pont Olaszországban okozták az egyik legnagyobb meglepetést a 16 közé kerülésükkel - éppen ezért komoly respektjük volt arrafelé. Medford, a 90-es vb egyik felfedezettje például megfordult a Serie A-ban is, amikor 1992-ben a Foggiához igazolt.

Az olaszok elsősorban azon vitáztak, hogy milyen játékrendszerben induljanak neki a világbajnokságnak: “A 4-4-2-vel sok fontos meccset megnyertünk, de szerintem nekünk jobban fekszik a 4-3-3. Viszont mindkét felállásnál az a lényeg, hogy a szélsőjáték hatékony legyen” - mondta a meccs előtt a regnáló aranylabdás, Roberto Baggio. Aki egyébként ekkor már kilenc hónapja nem lőtt gólt a válogatottban, és el is árulta, hogy miért: “Ha továbbra is hosszú indításokkal és magas labdákkal próbálnak megjátszani a társaim, akkor nem sok hasznára leszek a csapatnak...De hátha változik majd ez is.”

A meccs mindenesetre pesszimistává tette az olasz újságírókat: Baggiók 1-0-ra győztek (Signori góljával), de azt sem lehetett eldönteni, hogy 4-4-2-vel, vagy 4-3-3-al próbálkoztak-e Sacchiék. A Milan uralta csapatban (öten voltak a kezdőben a milánóiaktól, sőt, a végén - a cserék miatt - már heten) Costacurta, Albertini és Signori nyújtott csak értékelhetőt. “Ez kevés Olaszország, nagyon kevés” - írták az újságok.

Arrigo Sacchi is érezte, hogy nem volt tökéletes a délután: "Győztünk, és ez fontos ugyan, de még nem tartunk ott, ahol lennünk kellene. Keveset futottunk, bár ebben az iszonyatos hőségben nem nagyon várhattunk mást.”

Az Egyesült Államokban tanuló, és a mérkőzésre kilátogató olasz diákok viszont úgy gondolták, hogy világbajnok lesz a válogatottjuk. Alig tévedtek.

comments powered by Disqus

Követők

benitonst heinrich dinovercotti popp Zoltn zahedli