AJÁNLÓ
 
15:13
2014. 06. 26.
A 80-as évek elején volt egy pöngetős focink, természetesen a két csapat minden, rugólábával...
A bejegyzés folyatódik
 
15:13
2014. 06. 26.
Segítsetek! A sportrovatot is megosztja, 2-2-re adjuk, hogy az volt-e, vagy sem. Nem a kontakt ténye...
A bejegyzés folyatódik
 
15:13
2014. 06. 26.
Na, ki az Internet sztárja ma reggel (valójában már tegnap éjszaka). Van köztük néhány...
A bejegyzés folyatódik
 
15:13
2014. 06. 26.
Nem celláznak rossz helyen a csapatok, bár vannak, akik a funkciót tartották szem előtt a luxus...
A bejegyzés folyatódik
 
15:13
2014. 06. 26.
Talán ennyire izgalmas, a vb-esélyeit matematikai alapon meghatározó ábrát nem láttunk még. Használati...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA
 

Millió dolláros különgép - Ghána csak készpénzt fogad el

0 komment

James Appiah, a ghánaiak szövetségi kapitánya kemény éjszakákon van túl (öö, nem úgy), elmondása szerint alig tudott aludni, amíg nem rendeződött az ország labdarúgó-szövetsége és a válogatott között feszülő pénzügyi ellentét.

A problémát az okozta, hogy Ghána ugyan legalább 8 millió dollárt kap a FIFA-tól a vb-részvétel honoráriumaként, ám ezt csak a világbajnokság végén utalja át az ország szövetségének. A játékosok viszont előre, de legkésőbb a vb ideje alatt szerették volna megkapni a kialkudott pénzüket, a szövetés kasszájában viszont ennyi pénz nem volt. 

Hogy pontosan mennyiről beszélünk, az titok, mert ahogy Appiah félig nevetve, félig komolyan nyilatkozta, hogy „a játékosok kinyírnák”, ha megmondaná, pontosan mennyit akartak bezsebelni a szövetségtől. Ettől függetlenül osztja a játékosai álláspontját.


"Itt nem valamiféle bónuszról van szó, hanem – ha úgy tetszik – a fellépési díjukról. Minden ország jutalmazza a vb-szereplés kiharcolását, nem csak Ghána. Ezt a pénzt ők keresték meg, ők harcolták ki, joguk van egy részéhez" – vette védelmébe játékosait Appiah.

A helyzet addig fokozódott, hogy John Dramani Mahama, Ghána jelenlegi elnöke is akcióba lépett, és személyesen nyugtatta meg a játékosait, hogy megkapják a pénzüket.

Így is lett, csütörtökön az elnök különgépet indított Brazíliába, a fedélzeten 3 millió dollár (~ 380 millió forint) készpénzzel. Akkurátusan berollnizva, gondolom. Appiahnak erre is van magyarázata. "A játékosok többségének nincs ghánai bankszámlája, és egyébként is, nálunk az a gyakorlat, hogy a játékosok készpénzben kapják meg a jussukat. Afrikában nem minden úgy működik, mint Európában, ezt el kell fogadni"- mondta.

Az ügyben megszólalt Christian Atsu, a Chelsea szélső támadója is.

"Igaz, voltak problémás napok, de aztán leültünk Asamoah Gyannal, a csapatkapitánnyal, és mindent megbeszéltünk. Nagyon tiszteljük őt, elfogadtuk, amit mondott, és már csak az előttünk álló feladatra koncentrálunk. Most már mindenképp nyernünk kell, hiszen ha kikapunk, az emberek azt fogják gondolni, szándékosan vesztettünk, mert nem jutottunk időben hozzá a pénzünkhöz. Nincs más választásunk, olyan eredményt kell elérnünk, hogy az ország büszke legyen ránk" – fogadkozott a csatár, akitől az újságírók azt is megkérdezték, hova teszik majd a pénz.

"Igen, ez nem könnyű kérdés" – felelte mosolyogva. „Ami engem illet, beteszem a táskám mélyére, és elzárom valahová”.


comments powered by Disqus

Követők

benitonst heinrich dinovercotti popp Zoltn zahedli